روش های نوین بهینه سازی مصرف آب و مواد غذایی در باغات هلو

نوع مقاله : باغبانی

چکیده

یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده تولید محصولات باغبانی ب هخصوص در ایران، آب است. به دلیل تغییرات آب و هوایی
مثل، افزایش دما و کاهش بارندگی در ایران، اکثر باغات با محدودیت منابع آبی روبه رو هستند. کاربرد روش های مناسب
برای افزایش کارایی آب در درختان میوه، ازجمله مهم ترین عوامل تولید مطلوب میوه است. استفاده از پایه های مناسب
برای مقابله با شوری خاک و کمبود آب یکی از این روش ها است. برای کاهش مصرف آب مدتی است؛ آبیاری قطره ای
جایگزین آبیاری سنتی شده است. روش های آبیاری مانند نیمه آبیاری (خشکی موضعی ریشه)و کم آبیاری تنظیم شده تا
حدودی می توانند راندمان آبیاری را افزایش دهند. یکی از روش های جدید افزایش بهره وری آب در باغات، جای گذاری کیسه
در کنار درخت می باشد. این روش کشت ریشه منقسم نام دارد که با جای گذ اری کیسه حاوی پومیس در خاک و در کنار
درخت، هدایت ریشه به داخل کیسه یک محیط نیمه هیدروپونیک را برای درخت ایجاد نموده. در این روش آب همیشه
در دسترس ریشه بوده و گیاه دچار تنش نشده و تبخیر آب از سطح خاک نیز به حداقل می رسد. توصیه می شود به دلیل
رشد ریشه قوی در پایه GF677 از این پایه در روش جای گذاری کیسه در کنار درخت استفاده شود.

کلیدواژه‌ها