سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
اصول صحیح کشت و کار ماشک علوفهای در زراعت دیم مناطق سردسیر کشور
18
20
109787
FA
Journal Article
2017
05
24
<strong> </strong>
<strong> </strong>
<strong> </strong>
کشور ما برای تامین احتیاجات غذایی مردم به ناچار قسمتی از غلات، گوشت و لبنیات را از خارج وارد میکند.برای تامین احتیاجات فرآوردههای دامی و متعادل ساختن تولید علوفه و غلات، لازم است بخشی از اراضی دیم به تولید علوفه اختصاص یابد. کشت و کار علوفه به روشهای اصولی اخیراً در ایران مورد توجه قرار گرفته است، اما تاکنون مسائل بهزراعی این محصول مخصوصاً نحوه تهیه زمین و کاشت که میتواند نقش شایانی در بالا بردن عملکرد محصول داشته باشد به طور جدی بررسی نشده است. از طرفی ماشک علوفهای یکی از گیاهان لگومینوز و تثبیت کننده ازت هوا در خاک میباشد، از این رو تاثیر و کاربرد استفاده از گیاهان لگومینوز در تناوب زراعی دیم چه به صورت استفاده توام مرتع ـ غله و چه به صورت استفاده از محصول دانه قابل انکار نیست و در کشورهای پیشرفته سالهاست که این روشها در شرایط دیم به کارگرفته شده و نتایج فوقالعاده مطلوبی نیز داشته است و هدف آن کاهش سطح اراضی آیش، به حداقل ممکن و یا به طور کلی حذف آیش است. علوفه تولیدی در اراضی دیم از جهات مختلف حائز اهمیت است و میتوان علوفه ر ابه صورت کود سبز، چرای مزرعهای، برداشت علوفه سبز، علوفه خشک برای ذخیره زمستانه و
دانه تولیدی مورد استفاده قرار داد. در هر یک از حالتهای فوق، علاوه بر ایجاد پوشش گیاهی در مزرعه و جلوگیری از فرسایشهای آبی و بادی با برجای ماندن تهساقهها و ریشه ماشک علوفهای که سرشار از کپسول یا گرههای ازت میباشد، در تثبیت ازت خاک و افزایش مواد آلی آن نیز فوقالعاده موثر است. با این اقدامات علاوه بر حاصلخیزی خاکها، دامداری منطقه نیز رواج پیدا میکند و کود حیوانیکافی برای تقویت خاکهای اراضی دیم فراهم میشود و افزایش حاصلخیزی خاک نیز سرعت پیدا میکند.
<strong> </strong>
<strong> </strong>
<strong> </strong>
<strong> </strong>
<strong> </strong>
<strong> </strong>
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
نکاتی پیرامون زراعت پاییزه نخود و عدس دیم
32
37
109790
FA
Journal Article
2017
05
24
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
استفاده از نهال گواهی شده لازمه گذر از باغداری سنتی به صنعتی
21
28
109791
FA
Journal Article
2017
05
24
نهال یکی از اولین نهاده های کشاورزی در ایجاد باغ های میوه است که سالها تیمار، نگهداری و رسیدگی به<br />آن برای داشتن باغ میوه که دارای بازده اقتصادی باشد، ضروری است. آلودگی به آفات و به ویژه<br />بیماری های گیاهی از جمله مهمترین دلایل کاهش تولید در باغ ها بوده و در برخی موارد به نابودی کامل<br />باغ منتهی می شود. تعدادی از این عوامل بیماری زا از طریق ادوات کشاورزی، خاک، باد، حشرات، پرندگان،<br />حیوانات و انسان به باغ ها منتقل می شوند که در بسیاری از موارد در صورت استفاده از سموم شیمیایی یا<br />روش های به باغی و به زراعی قابل درمان بوده و خسارات آنها قابل جبران است؛ اما تعداد دیگری از عوامل<br />بیماری زای مسری به دلیل فقدان اطلاعات کافی تولید کنندگان نهال و باغداران در مورد اهمیت و نحوه<br />انتقال آنها، از طریق نهال به باغ منتقل می شوند که در بسیاری از موارد قابل درمان نبوده و تنها راه مقابله با<br />آنها استفاده از نهال سالم و گواهی شده است. چنین بیماری هایی مهمترین عامل زوال باغ ها در دنیا بوده و<br />به همین دلایل، در کشورهای پیشرفته و تعدادی معدودی از کشورهای در حال توسعه دنیا، سیستم های<br />کنترل و گواهی نهال برای ساماندهی به تولید نهال گواهی شده سالم، اصیل و استاندارد، توسعه یافته است.<br />مقاله حاضر به اهمیت این نوع بیماری ها در صنعت باغداری مدرن، چالش های موجود در تهیه و توزیع<br />نهال گواهی شده و نیز فعالیت های انجام شده در این زمینه در دنیا و کشورمان می پردازد.
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
اصول و فواید اجرای تناوب زراعی در سیستمهای کشاورزی
28
32
109792
FA
Journal Article
2017
05
24
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
وجین مکانیزه حلقه مفقوده مکانیزاسیون برنج کشور
37
43
109793
FA
Journal Article
2017
05
24
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
راهکارهای توسعة مکانیزاسیون کشاورزی در نظام های بهره برداری خرد
43
47
109794
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
مدیریت آبیاری تکمیلی در باغهای چای
47
53
109795
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
عملآوری ارقام خرمای نرم
53
56
109796
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
کشاورزی ارگانیک راهی برای مدیریت پایدارمنابع خاک
56
60
109797
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
اهمیت کشت و کار نخود و رفع مشکل علفهای هرز از طریق کنترل مکانیکی در زراعت دیم مناطق سردسیر کشور
60
63
109798
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
توصیههای ترویجی برای معرفی پست لارو میگو در استخر خاکی
63
68
109799
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
سیستم دو ملکه ای در پرورش زنبورعسل
68
70
109800
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
چرا سورگوم ؟
70
75
109801
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
ژل رویال یا شاه انگبین چیست ؟
75
76
109802
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
صنوبر و صنعت
76
81
109803
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
راز بقای ماشک زیر زمینی و نقش آن در احیای مراتع و پایداری سامانههای تولید در نواحی خشک
81
85
109804
FA
Journal Article
2017
05
27
طبیعیت گنجینهای سرشار از رازهای ناشناخته است که بعضی از این ناشناخته ها کشف شدهاند و تعداد زیادی از آنها باقی مانده و تاکنون ناشناخته مانده اند. یکی از این ناشناخته های جالب در طبیعیت که تا حدودی شناخته شده لگومهای غذایی است. ماشک زیر زمینی از جمله محدود گیاهانی است که گلها و غلافهایی در زیرو بالای خاک تولید می کند. در شرایط سخت حاکم بر زمینهای حاشیهای و با بارندگی پایین (حدود 250 میلی متر در سال ) توانایی رویش و زنده ماندن را دارد. این نوع ماشک تولید علوفه و بذر می کند که کمک بزرگی به تغذیه احشام و احیای مراتع
<strong>1- استادیار پژوهش و عضو هیأت علمی، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان</strong>
ضعیف ( که در اثر فشار فرایند احشام بوجود آمده اند) میکند. در شرایط خشکی، گلهای زیرزمینی نسبت به گلهای هوایی از وضعیت بهتری برخوردارند و در نتیجه تعداد غلافهای زیرزمینی نسبت به غلافهای هوایی بیشتر خواهند بود. برداشت جوانه های هوایی در اثر چرای سنگین باعث تحریک جوانه های پایینی در سطح و زیر خاک می شود و در نتیجه باعث کاهش تعداد غلافهای هوایی و افزایش تعداد غلافهای زیر زمینی می شود و در برداشت سنگین احیای گیاه فقط توسط غلافهای زیرزمینی انجام میگیرد. غلافهای هوایی باعث افزایش پراکنش اینگونه در شرایط مناسب میشوند در صورتی که غلافهای زیر زمینی باعث زنده ماندن گیاه در شرایط چرای سنگین و خشکی می شوند. در مقایسه با سایر لگومها ماشک زیر زمینی دارای تفاوتهایی است که در بقا و دوام آنها در خاک تأثیر زیادی دارند. مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشورمان با همکاری مرکز تحقیقات بین المللی مناطق خشک ( ایکاردا ) از این خصوصیات ارزنده برای احیای مراتع و پایداری سامانه های تولید در نواحی خشک استفاده کردهاند.
مقدمه
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
زوال بلوط در جنگلهای دشت برم کازرون فارس
85
91
109805
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
معرفی «جیاس» یا نظامهای میراث کشاورزی مهم جهان1
91
93
109806
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
تغییر رویکرد از کشاورزی رایج به زیستی اختیار یا اجبار؟
93
98
109807
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
کاربردپذیری یافتههای تحقیقاتی در کشاورزی: پلی میان نظریه و عمل
98
104
109808
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
اهمیت بازاریابی و بسته بندی زیره سبز در استانهای خراسان ( مطالعه موردی شهرستان سبزوار )
104
110
109809
FA
Journal Article
2017
05
27
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مروج
1395
154
2016
04
20
بررسی سطح سلامت خانوارهای ساکن در مناطق روستایی استان گیلان (براساس رویکرد روستای سالم )
110
117
109810
FA
Journal Article
2017
05
27
افراد جامعه به دنبال برخورداری از یک زندگی مناسب،سالم و با کیفیت بهداشتی و زیست محیطی قابل قبول و بدور از هرگونه بیماری و ناتوانیهستند.تحقق این این امر اغلب به برنامههای مناسب بخشهای دولتی مرتبط بوده و پیش نیاز اساسی در توسعه پایدار است.هدف ازاین بررسی،شناخت ابعاد مقوله سلامت و عوامل تاثیرگذار بر آن براساس رویکرد روستای سالم می باشد.روش تحقیق،توصیفی، تحلیلی بوده ، جامعه آماری این تحقیق روستاییان استان گیلان است ،که جمعیت آنان حدود 317037 خانوار روستایی که در 2690 روستا زندگی می نمایند. نمونه گیری این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفیبوده که با نمونه گیری از مناطق روستایی استان گیلان اقدام به تهیه و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز جهت تجزیه و تحلیل نهایی گردیده است. ضمنا نمونهها نیز بر اساس فرمول کوکران تعیین شده است که تعداد این نمونهها مجموعاً 310مورد بوده است.دادههای جمع آوری شده از پرسشنامهها، به روش آماری رگرسیون و همبستگی چند متغیره گام به گام تجزیه و تحلیل شد.نتایج نشان داد که وضعیت سلامت در جوامع روستایی استان گیلان در وضعیت مناسب و مطلوبی قرار ندارد.